De brandweer is tevreden over de "relatief rustige jaarwisseling". In de regio IJsselland was er een daling van het aantal incidenten ten opzichte van vorig jaar.

Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. In alle gemeenten waren diverse kleine buitenbrandjes en containerbrandjes, maar deze vormden geen verder gevaar voor de omgeving. Dit blijkt uit een totaalbeeld van de korpsen uit de regio en de Meldkamer Oost Nederland (MON). 

In vergelijking met vorig jaar zijn er minder meldingen geweest. Er waren geen meldingen van geweld tegen hulpverleners.

Brandweer IJsselland is vanuit de verschillende posten ongeveer 60 keer in actie gekomen. Dat is minder ten opzichte van vorig jaar toen er ongeveer 100 meldingen binnen kwamen. In totaal zijn er 56 meldingen binnengekomen, waarvan 43 brand gerelateerd.

Heino

Een agressieve, dronken man in Heino is vrijdagochtend vroeg aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Rond 6.30 uur nam de politie de man mee bij een vakantiepark aan de Zwolseweg in Heino.

Eveneens in Heino heeft een zeer dronken man niet veel meegekregen van de jaarwisseling. De man werd donderdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat in Heino. Hij kreeg een boete en heeft de nacht doorgebracht in een politiecel.