Het betaald parkeren afschaffen, beter handhaven van het fietsverbod, verfraaien van het dorp en het positioneren van Raalte binnen promotiecampagnes.

Het zijn de vier speerpunten waarmee het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) bezig is om te werken aan een positieve toekomst voor het winkelcentrum in het dorp.

Door het ontstaan van het ondernemersfonds hoopt Bert Bourgonje van ROV dat er meer ondernemers zich betrokken gaan voelen bij het winkelcentrum in Raalte.

"We zijn ontzettend blij dat het ondernemersfonds is opgericht. Daardoor betalen alle bedrijven die binnen de zone betaald parkeren vallen reclamebelasting. Met het extra geld dat we daarmee ophalen kunnen we activiteiten organiseren maar ook het dorp verfraaien. Het geeft ons de mogelijkheid net weer iets extra’s te doen", zegt Bourgonje namens het ROV.

Promotie

Om van Raalte weer een aantrekkelijk winkelcentrum te maken moeten er meer mensen naar het dorp komen, zegt Bourgonje. Hij beaamt dat het vroeger drukker was in Raalte zoals het winkelend publiek in reacties ook aangaf. Daarom is hij bezig met het maken van een promotiecampagne waarbij hij zich richt op het "secundaire gebied" rondom Raalte.

"Het secundaire gebied voor Raalte zijn plaatsen als Deventer, Zwolle en Almelo. Met de campagne willen we proberen om mensen uit die steden weer naar Raalte te krijgen. Dat gaat natuurlijk niet direct lukken. Maar ik ben bezig met het schrijven van een plan om Raalte te positioneren en aantrekkelijk te maken voor mensen uit die steden", aldus Bourgonje.

Lees verder op SallandCentraal