De deelnemers aan de Runforestrun, afgelopen zaterdag vanaf de Besthmenerberg in Ommen, waren zeer te spreken over het mooie, afwisselende en zware parcours.

Vele lopers kwamen met een glimlach over de finish.

Er werden ook nieuwe parcoursrecords gelopen, maar in de trailwereld zijn afstanden en edities niet met elkaar te vergelijken, omdat de weersomstandigheden per jaar een verschillende invloed op de ondergrond en dus zwaarte hebben.

Tien vluchtelingen liepen met zeven COA-medewerkers mee op de tien kilometer. Een van de vluchtelingen behaalde de derde plaats. Diverse vluchtelingen en vrijwilligers van het Bostheater hielpen mee in de organisatie met de inschrijving en het bemannen van verzorgingsposten.

Sfeervol

"Het was een mooi gezelschap", laat organisator Winfried Bats weten. "Zo zie je maar dat je met elkaar mooie dingen kunt verwezenlijken. Het was een sfeervol evenement met allemaal tevreden mensen, zowel de deelnemers als de vrijwilligers."

De organisatie heeft met haar label een bedrag van 1.012,50 euro opgehaald die voorafgaand aan de run aan Ria Kroon van de Stichting Bostheater werd geschonken. De Stichting Bostheater Ommen zal het bedrag besteden aan een gratis filmvertoning waarvan de projectie op zonne-energie draait.