Bij kringloopwinkel Deuroe Veuroe van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie in Nieuwleusen is een doos met bijzondere oude boeken binnen gekomen. 

Het blijkt een waardevolle collectie gebonden maand- en weekbladen te zijn die over de drukkerswereld en reclame-onderwerpen gaan. De reële waarde van de collectieis nog niet bekend.

Piet Kalteren, de vrijwilliger bij de kringloop die de boeken onder zijn beheer heeft, stelt dat de doos al apart was gezet door een van de medewerkers die de spullen in ontvangst nam. "Die had waarschijnlijk al het vermoeden dat deze serie boeken speciaal is. Het gebeurt wel eens vaker dat er een speciaal boek tussen zit dat meer waard is dan de normale boeken die we binnen krijgen."

Om duidelijkheid over de waarde van deze collectie te krijgen, heeft de kringloopwinkel inmiddels contact gezocht met Richard Backers van De Witte Ganzenveer uit Zwolle, een antiquariaat uit Zwolle. "Uit zijn reactie blijkt dat het om een bijzondere vondst gaat", vertelt Kalteren. "Hij gaat proberen de boeken in eerste instantie via zijn website en marktplaats voor de kringloopwinkel te verkopen. De vondst is echt iets voor een verzamelaar, maar of die zich snel aanbiedt is afwachten."