Nieuw voorstel voor aanpak Hessenweg

De provincie Overijssel heeft nieuwe plannen voor de aanpak van de Hessenweg in Zwolle.

In het nieuwste plan komt er onder meer een viaduct over het spoor tussen Zwolle en Meppel. Op het kruispunt Ankummerdijk komen stoplichten.

Tweebaansweg

Tussen dat kruispunt en de aansluiting met de A28 komt een nieuwe, tweebaansweg. Het gedeelte tussen de Kranenburgweg en Ankummerdijk/Cubbingesteeg wordt afgewaardeerd, omdat de verkeersstroom verschuift naar het nieuwe tracé. De huidige N340 wordt op dit gedeelte een erftoegangsweg, wat betekent dat de snelheid naar maximaal 60 kilometer per uur gaat en de weg smaller wordt. De noordelijke parallelweg verdwijnt en de zuidelijke parallelweg wordt een fietspad.

Plan

Onder het spoor door komt een tunnel voor fietsers. De weg tussen de Ankummerdijk en Varsen blijft bestaan, maar krijgt een aantal aanpassingen. Zo wordt de zuidelijke parallelweg vanaf de Cubbingesteeg naar de Engellandweg verbreed en voorzien van fietsstroken. De parallelweg bij basisschool Sjaloom wordt verschoven richting de N340 en het aantal rechtdoorgaande banen bij Koesteeg/Dedemsweg wordt uitgebreid van één naar twee.

Als alles volgens plan verloopt, neemt de provincie in de loop van 2016 een besluit over de Hessenweg. Eind 2017 zouden de werkzaamheden starten die vervolgens eind 2023 afgerond worden.

Bekijk de rest van het voorstel op Vechtdalcentraal.nl

Lees meer over:
Tip de redactie