Een Raaltenaar is deze week voor een paar duizend euro opgelicht via de telefoon door een Engels-sprekende man die zich voorstelde als medewerker van Microsoft. 

Er waren zogenaamd "beveiligingsproblemen" met de computer van het slachtoffer. Voor nog geen honderd euro kon de man wel een beveiligingsprogramma installeren.

Het slachtoffer hoefde alleen maar akkoord te geven door iets aan te klikken, waarna de oplichter mee kon kijken.

De Raaltenaar werd vervolgens op slinkse wijze door allerlei schermpjes geloodsd en moest regelmatig zaken invullen en bevestigen. Na ruim drie uur was alles geregeld en was de oplichter een paar duizend euro rijker.

Het slachtoffer kon volgens de oplichter rustig iets anders gaan doen nu zijn computer voorzien was van nieuwe software.

Belachelijk maken

"Het is geenszins de bedoeling om het slachtoffer belachelijk te maken of te schofferen", laat de politie weten. "Het overkomt helaas veel mensen."

In een Tweet laat de politie weten: "Microsoft belt nooit ongevraagd. Geef nooit toestemming iemand mee te laten kijken. Bel je bank indien je denkt dat je bent opgelicht en doe melding of aangifte bij de politie."