Deventenaren hebben na de opening van het nieuwe stadhuis meer tijd om een paspoort, vergunning of financiële regeling aan te vragen. Het publieksplein van het stadhuis gaat vanaf 4 januari namelijk open van 8.00 tot 18.00 uur.

Op donderdag blijft het plein twee uur langer open. Nu gelden voor de verschillende locaties van de gemeente nog verschillende openingstijden, maar dat gaat dus veranderen.

"Een nieuw gebouw met nieuwe tijden", aldus burgemeester Andries Heidema. "Alle dienstverlening geconcentreerd op het ‘publieksplein’ met allemaal dezelfde openingstijden, zo geven we een mooie impuls aan onze dienstverlening".

De openingsdagen van Publiekszaken Bathmen veranderen per 4 januari in dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur. Het totaal aantal openingsuren blijft gelijk. In Schalkhaar kunnen mensen vanaf 4 januari terecht op maandag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur. De woensdag vervalt.

Uit tellingen van het huidige gebruik blijkt dat een openstelling van twee dagdelen voldoende is om iedereen van dienst te kunnen zijn.