Go Ahead Eagles heeft maandagavond in de slotminuten van de wedstrijd een punt uit handen gegeven tegen FC Volendam. Uit een hoekschop kon Schouten de 1-0 binnen lopen. 

Uiteindelijk werd dat de winnende treffer en dat zorgde er voor dat Go Ahead Eagles de derde wedstrijd op rij verloor.

In een regenachtig en winderig Volendam trapten Go Ahead Eagles en FC Volendam af met nog aardig wat oudzeer in het achterhoofd bij de thuisclub.

De Deventenaren zorgden er in het verleden hoogstpersoonlijk voor dat de club aan de Dijk niet kon promoveren. Dat wilde het ‘andere Oranje’ even rechtzetten.

Het was echter Go Ahead Eagles dat voor de eerste dreiging zorgde. Via Nieuwpoort, Wolters en Teijsse drongen de bezoekers aan op een doelpunt. Maar zoals wel vaker de afgelopen weken bleef het scoren uit. Topscorer Leon de Kogel was vervolgens wel heel erg dicht bij, maar hij zag zijn vrije trap keihard uiteen spatten op de paal.

De Volendammers kropen daarna wat meer uit hun schulp. Schilder had de ultieme kans om met een kopbal de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar kopte naast. Daardoor was de ruststand dezelfde als de beginstand: 0-0.

Niveau minder hoog

De tweede helft was de wind eveneens van cruciaal belang. Schoten vlogen alle kanten op en dat maakte het niveau van de wedstrijd nog minder hoog. Mede daardoor waren de kansen schaars. Wederom was De Kogel dichtbij met een schot dat geblokt werd alvorens Van Overbeek naast knalde uit een vrije trap van Van Ewijk.

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Maar als een duveltje uit een doosje dook vlak voor tijd Schouten op bij een hoekschop. Hij mocht ongehinderd de 1-0 binnen lopen.

In een alles of niets poging kreeg Go Ahead Eagles nog wat mogelijkheden, maar het geluk dat daarbij benodigd is ontbrak.

Derde verloren wedstrijd

Het verlies in en tegen FC Volendam is alweer de derde verloren wedstrijd op rij voor de rood-gele formatie. Go Ahead Eagles had in Volendam een punt verdiend, maar aan de andere kant is het vertoonde veldspel te matig om ook maar enigszins aanspraak te maken op een resultaat. 

Was de koppositie kortgeleden nog in handen van de Deventenaren, momenteel vindt Go Ahead Eagles zichzelf inmiddels terug op de zesde plaats en op zes punten achterstand van de nieuwe koploper Sparta.

Kans op eerherstel

En dat zorgt voor commotie bij de degradant. De positie van Demmers wordt op diverse social media al ter discussie gesteld. Aanstaande vrijdag krijgt de trainer kans op eerherstel. Dan komt Helmond Sport op bezoek in de Adelaarshorst.