De Deventer VVD-fractie kijkt uit naar het debat over de ict-projecten van de gemeente. "Te vaak worden we verrast door berichten over uit de hand lopende of falende projecten."

Dat komt mede omdat het college en de coalitiepartijen alles wat mis gaat het liefst onder de pet houden", aldus VVD-raadslid Lars Wuijster.

De relatie tussen overheid en ict zal, zeker in Deventer, altijd moeizaam blijven, meent Wuijster. "Deze week gaan we hierover eindelijk een inhoudelijk debat voeren. We hebben een aantalvragen voor het college, maar zijn ook benieuwd of andere partijen wel vinden dat onze digitale dienstverlening kwalitatief voldoende en toekomstbestendig is."

"Wij zijn er van overtuigd dat het beter kan voor minder geld", aldus Wuijster. Volgens de VVD moet de ict niet gezien worden als luxe, maar als essentieel onderdeel van de gemeente.

Uiterlijk in 2017 moet iedereen digitaal zijn zaken kunnen regelen bij de gemeente. Momenteel ligt er veel op schema bij de gemeente, maar er zijn ook projecten die zowel in tijd als budget fors uitlopen, aldus de partij.