Een werkstraf van honderd uur is opgelegd aan de ex-voorzitter van de stichting Mannen voor Kika.

Volgens de rechter is er genoeg bewijs dat de Deventenaar ruim 4.600 euro heeft gestolen uit de kas van de stichting, meldt RTV Oost.

De man moet het hele bedrag terugbetalen. De stichting Mannen voor Kika werd vier jaar geleden opgericht door een aantal mannen dat elkaar via de sociale media ontmoette. Ze sloegen de handen ineen en besloten om samen via acties en evenementen geld op te halen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Vorig jaar organiseerde de groep een evenement op de Brink in Deventer. Het geld dat daarmee werd opgehaald, verdween deels in de zak van de inmiddels ex-voorzitter. Spijt In de rechtbank zei de man vandaag spijt te hebben van zijn actie.

Bewijs

Hij geeft toe dat hij geld heeft weggenomen maar zegt zelf dat het om duizend euro gaat, in plaats van 4.600 euro. De rechter geloofde hem echter niet en vond dat er genoeg bewijs was dat de man wel degelijk een groter bedrag had verduisterd.

De Deventenaar is veroordeeld tot honderd uur werkstraf, een maand voorwaardelijke celstraf (met een proeftijd van twee jaar) en hij moet het gestolen geld teruggeven aan de stichting.