Woensdagochtend heeft de politie een fietslichtcontrole gehouden bij het Agnieten College in Nieuwleusen. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en docenten en medewerkers van de school zijn alle naar school fietsende leerlingen gecontroleerd.

Van de 193 leerlingen hadden 35 hun verlichting niet in orde. Deze leerlingen kregen als waarschuwing een rode kaart uitgereikt en met hen werd door de school de afspraak gemaakt dat ze hun fietsverlichting zo snel mogelijk op orde moeten hebben.

"De dagen worden vanaf nu steeds langer en eerder donker en de kans op een (ernstig) ongeluk door ondeugdelijke fietsverlichting stijgt flink. Zorg dus dat je gezien wordt!", laat de politie weten. "Daarnaast is een bekeuring voor het niet voeren van fietsverlichting maar liefst 62 euro (inclusief administratiekosten, red.), terwijl je voor een fractie van dit bedrag fatsoenlijke verlichting kan kopen bij diverse winkels."

Van 158 leerlingen was de verlichting in orde. Zij kregen een groene kaart uitgereikt.

Deze actie is het startsein van een reeks controleacties de komende periode in de regio Vechtdal, waarbij mensen zonder deugdelijke verlichting een bekeuring tegemoet kunnen zien.