Vanaf vrijdagochtend kunnen de eerste fietsers terecht in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het station in Deventer.

De komende weken gaat de stalling stapsgewijs open. Vanaf eind december is de hele stalling klaar.

Vanaf vrijdag sluit tevens de tijdelijke fietsenstalling in het Rijsterborgherpark. Fietsen die er nog staan worden verplaatst naar het fietsdepot aan de Diepenveenseweg. Deze kunnen voor een bedrag van 15 euro weer worden opgehaald. De rekken uit de Rijsterborgherpark gaan naar de nieuwe stalling.

In de nieuwe stalling zijn betere in- en uitgangen, zodat reizigers makkelijker met hun fiets de stalling in kunnen. Daarnaast is de capaciteit drie keer zo groot geworden. De hellingbaan gaat pas half december open, deze wordt nu nog gebruikt voor de aanvoerroute van de fietsrekken. Fietsers kunnen tot die tijd de stalling bereiken via de trap aan de Stationsstraat.

Openingstijden 

Elke dag is de stalling een kwartier voordat de eerste trein vertrekt open en sluit pas een kwartier nadat de laatste trein is aangekomen in het station. Fietsen kunnen gratis geparkeerd worden.

De stalling zou eerst pas in het voorjaar van 2016 open gaan. Maar door goede samenwerking en afspraken tussen ProRail, Gemeente Deventer, aannemer Hegeman, Royal HaskoningDHV en Arcadis kan de stalling nu al open.