De oude gasfabriek in Deventer vormt tijdens nieuwjaarsnacht het decor voor een groot feest onder de naam 'Big Bikers Ballroom'.

Het feest wordt gehouden in het kader van dEVENTer <30, een project om Deventer aantrekkelijker te maken voor jongeren.

De organisatie is in handen van Studio Wonder en het Burgerweeshuis. Zij toveren de fabriek om tot een heus clubhuis vol muziek.

Volgens de organisatie is het de perfecte locatie voor een fraai nieuwjaarsfeest. Eenmaal binnen heb je in de nacht van 31 december op 1 januari keuze uit drie verschillende 'areas' met elk zijn eigen muziekstijlen.

Kaartjes voor het feest kosten 35 euro. Daar zijn geen consumpties bij inbegrepen, hetgeen bij veel nieuwjaarsfeesten in Deventer de afgelopen jaren wel het geval was.

Hoge kosten

De organisatie van Big Bikers Ballroom kreeg daarom al van enkelingen een opmerking over de kosten, die aan de hoge kant zouden zijn. "Wij zorgen voor een compleet omgetoverde ruimte met decor, veel verschillende dj's, bijzondere plekjes en goede sfeer. Dat vergt iets meer werk, tijd, geld, moeite en personeel dan de deur open zetten en de tap laten lopen", verklaart het Burgerweeshuis op Facebook.

"Er zijn voldoende van dat soort feesten, wij kiezen voor een feest met meer inhoud." Het feest is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar.