Als het aan Rohda Raalte ligt, gaat Sportpark Tijenraan flink op de schop. Als alles volgens planning verloopt, staat het nieuwe clubhuis er in 2019. Dan bestaat de club ook negentig jaar.

"De complete achterwand van de tribune wordt verwijderd, waardoor de kantine op de eerste verdieping, de bestuurskamer en het wedstrijdsecretariaat aansluiten op de bestaande zittribune", vertelt architect Christian Heethaar. "Hierdoor ontstaat er een mooi uitzicht op het hoofdveld en de velden daarachter. Ook komt er een dakterras op het zuiden, zodat je voetbal kunt kijken op veld 7."

Ook wordt het gebouw, de kantine en de entreehal aangepast. Wat verder het ontwerp karakteriseert, is de schoorsteen aan de kopgevel. "Dit is ook wel de landmark of oriëntatiepunt van de accommodatie", vertelt Heethaar. "Om het nieuwe clubhuis het huis van Rohda Raalte te laten worden, wordt er een fragment van de clubhistorie in baksteen vereeuwigd."

De totale kosten, waarover de club nog niets kwijt wil, moeten worden gedekt door onder meer sponsoren en subsidie. Het concept, de uitkomsten van de enquête, de opinie van de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering en de financiële onderbouwing moeten leiden tot een definitief conceptboek. Naar verwachting zal dit boekwerk in het voorjaar van 2016 voltooid worden. Daarna mogen leden beslissen of het plan door kan gaan.

De bouw begint op z’n vroegst in 2018.