De vluchtelingen die in Olst werden opgevangen, zijn dinsdagochtend met vier bussen naar de tijdelijke opvanglocatie in de gemeente Dalfsen gegaan. Ze zijn rond 10.00 uur aangekomen in sporthal De Trefkoele+ waar ze welkom zijn geheten. 

Sporthal De Hooiberg is inmiddels gereed gemaakt voor de judolessen, de handbalbekerwedstrijd Olst-Wesepe en de zaalvoetbal R.Z.O. die dinsdag plaatsvinden in de sporthal. Vanaf woensdag is de sporthal weer voor iedereen beschikbaar. 

De gemeente heeft alle gebruikers van de sporthal een compensatieregeling aangeboden om tegemoet te komen aan het feit dat zij geen gebruik konden maken van de sporthal. Daarnaast zijn met de uitbater van het sportcafé, Stephan IJsseldijk, afspraken gemaakt.

De jeugd kon bijvoorbeeld vrijdagavond geen gebruik maken van het sportcafé. Om die reden wordt op vrijdag 20 november vanaf 21.00 uur door Stephan IJsseldijk in het sportcafé een feest georganiseerd voor de jongeren.

Trots

Burgemeester Ton Strien: “Ik heb gemerkt hoe tolerant en behulpzaam onze inwoners zijn omgegaan met de tweede kortdurige opvang van de vluchtelingen en de onverwachte verlenging van vier dagen. Er is een hoge mate van begrip en betrokkenheid getoond. Veel mensen hebben met deze vluchtelingen samengewerkt. Ik ben dan ook dankbaar voor en trots op de hulp en reacties vanuit onze gemeenschap.”