Op verschillende plekken in Salland is Sinterklaas dit weekend binnengehaald. De intocht verliep in verschillende dorpen regenachtig, maar dat kon het feest niet bederven.

Heeten

Sinterklaas en zijn pieten hebben zondagmiddag een bezoekje gebracht aan Heeten. Vanwege de barre weersomstandigheden kozen de Goedheiligman en zijn knechten ervoor om zo snel mogelijk naar de sporthal te gaan.

Daar waren de kinderen massaal aanwezig om het gezelschap een warm welkom te geven. De Sint was erg blij met de grote hoeveelheid tekeningen die hij kreeg.

Verder stelden de kinderen enkele vragen aan de Goedheiligman en kon er gedanst en gezongen worden op de liedjes. Als het leuk is vliegt de tijd voorbij en dus werden Sint en Piet weer uitgezwaaid

Bekijk foto's

Heino

Direct na de landelijke intocht van Sinterklaas kwam de goedheiligman zaterdagmiddag naar Heino. Op dat moment zat de sfeer er al goed in door de opzwepende muziek van dj-piet. Samen met Ons Genoegen wist hij het publiek in de stemming te krijgen.

Na aankomst gaven de pieten op het Marktplein een spectaculaire show weg. De Sint werd welkom geheten door Inge van der Linden namens het bestuur van de Heinose Winkeliers Vereniging en een van de wethouders van Raalte.

Bekijk foto's

Liederholthuis

De sintcommissie van Plaatselijk Belang Lierderholthuis, geholpen door wethouder Wagemans en wijkagent Rienties, heeft zaterdagmiddag Sinterklaas en zijn Pieten ingehaald. Muziekvereniging Salland begeleidde de intocht met muziek.

In het Dorpshuis genoten ouders en kinderen van de koffie, thee en limonade. Voor de jongste inwoners had Sinterklaas een cadeautje meegebracht.

Bekijk foto's

Raalte

Dat het precies op het moment dat Sinterklaas Raalte in kwam lopen op zijn paard begon te regenen, dat leek niemand in Raalte wat uit te maken. Onder luid gezang en met veel gekke fratsen van zwarte pieten, werd de Goedheiligman warm onthaald op het bomvolle pleintje voor Hotel de Zwaan.

Met rode kootjes van opwinding stonden de kinderen al ruim voor 14.00 uur te wachten op de Sint. Met liedjes en een spannend verhaal (de ketting van de burgemeester was gestolen) vooraf, werden de kinderen warm gemaakt voor de aankomst van Sinterklaas.

Toen de Sint eenmaal op het podium stond, kon hij genieten van alle kinderen die speciaal voor hem naar het dorp waren gekomen. En ook voor burgemeester Martijn Dadema, die de Sint welkom heette, was er goed nieuws. De boeven, die op het balkon van Hotel de Zwaan waren geklommen, hadden een pakje gestolen en dachten goed buit te hebben.

Maar helaas voor de boeven zat in het pakje niet de ambtsketting van de burgemeester van Raalte, maar handboeien. De Sint was, tot grote opluchting van burgemeester Dadema, zo slim geweest om de ketting te verstoppen in een cadeautje.

Bekijk foto's

Ommen

Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdagavond feestelijk onthaald in Ommen. Sfeervol in het donker, met een mooi verlichte stoomboot, kwam het gezelschap aan bij de mooie nieuwe kade.

Burgemeester Mark Boumans heette de goedheiligman en zijn pietbazen daar hartelijk welkom. Ondanks de regen was de belangstelling op de Markt groot.

Bij de intocht werd Boumans geholpen door reserve-burgemeester Luka (5). Na het vertrek van burgemeester Ahne in september maakte Luka zich ernstige zorgen over hoe het toch moest met de intocht van Sinterklaas in Ommen.

Zijn vader schreef een brief naar commissaris van de Koning Ank Bijleveld met de vraag van Luka of er wel op tijd een nieuwe burgemeester is voor de intocht.

Luka kreeg in een reactie van Boumans de vraag of hij bij de intocht wilde helpen als "reserve-burgemeester". Die kans greep Luka met beide handen aan.

Bekijk foto's

Dalfsen

Het was een prachtig plaatje zaterdagmiddag in Dalfsen. De schitterende nieuwe kade stond vol met kinderen en ook de brug was goed gevuld om Sinterklaas en zijn pieten een warm onthaal te geven.

Na een hartelijk welkom van de Burgemeester en zijn vrouw is het gezelschap lopend door de Prinsenstraat gegaan. Ook deze straat stond van voor tot achter helemaal vol.

Sint en zijn pieten gingen vervolgens naar het Kerkplein, waar het ook gezellig druk was. Volgens schattingen waren er nog nooit zoveel kinderen die Sinterklaas en zijn pieten onthaalden aan de Vecht.

Bekijk foto's