Fooddock, de eerste foodhal in Oost-Nederland, heeft vrijdag officieel zijn intrek genomen in een historische graansilo in de haven van Deventer.

Het nieuwe initiatief op het gebied van eten en drinken is geopend voor publiek. 

Het aanbod van deelnemers in de 'foodhal' wisselt constant. Aanbieders van "puur en eerlijk eten" staan bij Fooddock een dag, weekend of een seizoen. Naast het wisselende aanbod vinden bezoekers er meer dan tien vaste stands die eten met een verhaal aanbieden. 

"Voor veel startende food-ondernemers is de stap naar een eigen restaurant te groot", aldus initiatiefnemer Gerrald Hekman.

"Bij Fooddock ligt de nadruk op flexibele deelnemers. Zij kunnen iets proberen zonder de risico’s en investeringen van een vaste plek. Tegelijk geeft dit concept voor bezoekers van Fooddock de beleving van een festival: relaxed en vol beleving, want elk bezoek is echt anders", zegt hij.

Overweldigend

"De interesse van deelnemers is overweldigend. We hebben een prachtig aanbod, zoals sushi van Meneer Temaki, biologische kippendij van Geflipte Kippen of Arabische tapas van Look. En alles rond het thema ‘eten met een verhaal’, want Fooddock draait om puur en eerlijk eten", vertelt Hekman.

Vanaf vrijdag is Fooddock iedere woensdag tot en met zondag geopend.