De noodopvang van vluchtelingen in Olst wordt verlengd tot dinsdagochtend 17 november

De gemeente Olst-Wijhe komt hiermee tegemoet aan het tekort aan noodopvanglocaties. Momenteel vangt Olst-Wijhe ruim 160 vluchtelingen op in sporthal De Hooiberg. Het COA kampt met toestroom van veel vluchtelingen en kan hierdoor de afspraak van 72 uur opvang niet nakomen.

Vier dagen extra

"Het gemeentebestuur kan dit probleem niet negeren en is daarom bereid om de vluchtelingen vier extra dagen onderdak te bieden. Langer kan niet", vertelt burgemeester Ton Strien. "Ik heb daarom contact gezocht met mijn collega in Dalfsen. Deze gemeente had al aangekondigd om vanaf dinsdag vluchtelingen op te vangen. We hebben gisteravond samen met de Veiligheidsregio IJsselland een sluitende afspraak gemaakt met het COA, dat de vluchtelingen dinsdagmorgen of naar een AZC of naar Dalfsen gaan. Dinsdagavond is sporthal De Hooiberg weer beschikbaar voor de gebruikers."

Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat er noodopvang in sporthal De Hooiberg plaatsvindt. Er wordt door de gemeenten in de Veiligheidsregio gewerkt aan kleinschalige noodopvang voor langere tijd, ook in Olst-Wijhe. Deze opvang zal plaats gaan vinden in een leegstaand pand en niet in een sporthal. De gemeenten Olst-Wijhe en Dalfsen werken nauw samen om deze overdracht soepel te laten verlopen.

Financiële compensatie

De gemeente biedt sportverenigingen een oplossing aan om uit te wijken naar andere sportaccommodaties. Dinsdag gaan de judolessen, de bekerwedstrijd Olst-Wesepe (handbal) en de zaalvoetbal R.Z.O. gewoon door. Met de uitbater van het sportcafé zijn afspraken gemaakt. Indien nodig, vindt er financiële compensatie plaats.