Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Zwolle een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 19 maanden geëist tegen een dakloze man vanwege het kraken van geldautomaten in onder andere Wijhe en Heino.

De 46-jarige is volgens de officier van justitie verantwoordelijk voor een groot aantal kraken van geldautomaten bij tankstations en wasstraten in grote delen van de provincie het afgelopen jaar, waaronder in Wijhe en Heino, meldt RTV Oost donderdag.

De dakloze man werd in juli aangehouden bij een tankstation in Zutphen. Daar had hij midden in de nacht de klep van bandenpomp opengebroken om het wisselgeld te stelen. Dat mislukte, omdat het geld in een kluis onder de grond terechtkwam.

Daar kon de 46-jarige niet bij. De man bekende voor de rechter in Zwolle vier kraken, in Zutphen en de Achterhoek. Volgens het Openbaar Ministerie is de man ook te linken aan vijftien andere kraken in Overijssel.

Daar werden afgelopen jaar gelijksoortige kraken gezet bij tankstations en wasstraten in onder andere Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham, Hellendoorn maar ook rond Wijhe, Kampen en Heino. In al die gevallen was er volgens het OM sprake van zoveel overeenkomsten met andere kraken van de 46-jarige dakloze dat hij de dader moet zijn.

Lees het volledige verhaal op Salland Centraal.