Liefhebbers van Monopoly en de stad Deventer kunnen zich zaterdag 21 november volop vermaken met de Deventer versie van het bordspel. Dan zullen namelijk ongeveer duizend mensen het spel komen afhalen in het supportershome van voetbalclub Go Ahead Eagles. 

Burgemeester Heidema mag twee dagen eerder al het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Vanaf het moment dat bekend werd dat Deventer een eigen variant van het welbekende bordspel zou krijgen, liepen de bestellingen gestaag op.

Het resulteerde uiteindelijk in de verkoop van de complete oplage (3.650 stuks) nog voor het spel daadwerkelijk te spelen was.

Stadsiconen

Volgende week donderdag wordt het spel onthuld in de Adelaarshorst. Deventer stadsiconen sieren prominent de voorkant van de doos en in het spel zelf worden de bekende Lange Poten, Kalverstraat en Ons Dorp vervangen door bekende Deventer straten en bezienswaardigheden.

Donderdagavond 19 november vanaf 20.00 uur zal de burgemeester in het bijzijn van verschillende deelnemende bedrijven bij Go Ahead Eagles het spel onthullen.

Op zaterdag 21 november vanaf 10.00 uur zullen ongeveer duizend consumenten hun eerder bestelde spel komen ophalen. Dit zal eveneens bij Go Ahead Eagles plaatsvinden, maar dan in het vernieuwde supportshome.

Logo's

Wat de Deventer editie uniek maakt is de invulling van het spelbord. Geen grote sponsorlogo’s of kale vakjes, maar bordvakjes ingevuld met foto’s van een kenmerkend iets aan die straat, plein of park. Aangezien Deventer geen vier stations heeft zijn voor die vakjes nieuwe pictogrammen gemaakt met als thema "lokale evenementen".