De vele wegwerkzaamheden in Deventer kunnen een probleem vormen voor hulpdiensten. De partij pleit er voor om de werkzaamheden beter op elkaar af te stemmen.

Dat stelt de lokale VVD-fractie.

"De situatie is potentieel catastrofaal als hulpdiensten hun bestemming te laat of niet kunnen bereiken", aldus de partij. Momenteel zijn er binnen de gemeentegrenzen van Deventer 33 werkzaamheden zegt VVD-raadslid Daaf Ledeboer.

"Dat is veel en dat merken we allemaal", stelt hij. "De bereikbaarheid wordt sterk belemmerd. Als er een ongeluk gebeurt zit de boel bovendien in recordtempo vast, zodat hulpdiensten niet op tijd hun bestemming bereiken. Dat kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers."

Ledeboer pleit in een motie die hij woensdag indient voor die betere afstemming. "Iedereen begrijpt dat wegen onderhoud nodig hebben. Maar zorg er dan wel voor dat je dat op een intelligente manier plant.

Overlast

Goede doorstroming zou daarbij een leidraad moeten zijn, zodat niet alleen de weggebruiker zo weinig mogelijk overlast ondervindt, maar ook ambulance, brandweer en politie in geval van nood zo snel mogelijk ter plaatse zijn.

Ooit hadden we een verkeerstechnische ambtenaar in dienst die daarvoor moest zorgen, maar die heeft dit college wegbezuinigd. Dat neemt niet weg, dat betere coördinatie in het belang van iedereen die van de wegen in Deventer gebruik maakt hoger op de agenda moet."