Een 29-jarige man uit Bathmen is in de nacht van zaterdag op zondag door een groep jongeren aan de Roggestraat in Apeldoorn mishandeld nadat hij een jongen had aangesproken die een grijze container omtrapte.

Zes verdachten zijn aangehouden, meldt de politie maandag. Het voorval vond plaats rond 04.00 uur.

Samen met een 24-jarige man uit Voorst sprak de Bathmenaar de baldadige jongen aan op zijn gedrag. Kort daarna kwam deze jongen samen met andere jongeren op de twee mannen af en werd het tweetal belaagd door de groep, waarbij ze veelvuldig geschopt en geslagen werden.

Er was ook een derde slachtoffer. Vermoedelijk heeft hij, een 28-jarige Apeldoorner, tussenbeide willen komen en keerde de groep zich ook tegen hem. Deze man werd hard geschopt en was ook even buiten bewustzijn. Hij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd maar mocht maandagochtend weer naar huis.

Agenten die in het horecagebied liepen zijn gewaarschuwd over wat er gebeurd was en op aanwijzing van de mannen uit Voorst en Bathmen is de groep verdachten, die net in een taxibus gestapt was, aangehouden. Het gaat om jongeren tussen de 16 en 21 jaar oud uit Den Bosch, Rosmalen en Zeist.