De werkzaamheden in het stationsgebied in Deventer liggen voor op schema.

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling is in de laatste fase en binnenkort starten de werkzaamheden aan het Churchillplein, busstation en Stationsplein.

De ondergrondse fietsenstalling gaat eerder open dan gepland: eind december. Maar vanaf eind november wordt de stalling al in gedeelten in gebruik genomen. Eind december gaat de stalling, die gratis plek biedt voor 3.600 fiets, helemaal open.

De voorbereiding voor een vernieuwd busstation en stationsplein zijn begonnen. Het chauffeurshuisje is gesloopt en kabels en leidingen zijn grotendeels verlegd. Zodra de ondergrondse fietsenstalling klaar is, worden busstation en stationsplein onder handen genomen.

Overzichtelijk

Het nieuwe busstation/stationsplein wordt overzichtelijker en krijgt veel ruimte voor groen en bomen. Het gebied tussen de Deventer Schouwburg en de Leeuwenbrug krijgt een grondige facelift. De twee kruispunten die er nu liggen (Churchillplein) verdwijnen.

In plaats daarvan komt er een nieuw overzichtelijk kruispunt. Openbaar vervoer, fietsers en voetgangers kunnen daardoor sneller doorstromen. En het gebied wordt veiliger en groener.