Nieuwbouw op plek voormalig klooster in Lemelerveld

Op de plek van het voormalige klooster Zaal Jansen in Lemelerveld komen nieuwe woningen.

Het voormalig klooster wordt opnieuw opgebouwd, maar dan in de vorm van appartementen. Daarnaast verrijzen er drie-onder-éénkap woningen en rijwoningen.

Sinds juli 2010 staat café en zalencentrum Jansen leeg. Bouwbedrijf Bongers koopt het pand van de familie Jansen en realiseert de nieuwbouw.

Al sinds de sluiting van Zaal Jansen is vanuit Lemelerveld meerdere keren aandacht gevraagd voor de herinrichting van de locatie. Geert Jansen laat namens de familie weten blij te zijn dat er nu eindelijk een doorbraak is. "We hebben de afgelopen vijftien jaar vele slapeloze nachten gehad om het pand, op deze voor Lemelerveld markante plek, een goede bestemming te geven." 

Beeldbepalend

In de 20e eeuw stond schuin tegenover Zaal Jansen een klooster. Deze is in 1987 afgebroken. "Veel mensen in Lemelerveld vinden dat jammer", weet Wietze van der Ploeg van de gemeente Dalfsen. "Het was een beeldbepalende plek voor het dorp. Dat keert nu terug in de vorm van nieuwbouw."

"We willen van Lemelerveld een leefbaar dorp houden, maar er ook een mooier dorp van maken", sprak wethouder Klaas Agricola. "Een dorp met weinig verpaupering en veel kwaliteit. Het nieuwbouwgedeelte op de plek van Zaal Jansen wordt een plaatje, daar ben ik van overtuigd." 

Voordat de schop in de grond kan gaat de gemeente Dalfsen eerst aan de slag om het bestemmingsplan te wijzigen. Daarvoor zal de gemeenteraad akkoord moeten gaan met het voorstel.

Als dat gebeurd is kunnen in 2016 de eerste werkzaamheden van start gaan, zo is de verwachting.

Tip de redactie