Deventer projecten krijgen ruim achtduizend euro van Cultuurfonds

Vier culturele projecten in Deventer hebben ruim 8.000 euro gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel. 

Festival Overvloed, festival 'De 24 uur van Geert Groote', de tentoonstelling Dante 750 en muziekvereniging De Deurdweilers kregen steun van het fonds.

De Deurdweilers Daeventer konden op de grootste bijdrage rekenen, namelijk 3.100 euro. Dit bedrag was bedoeld voor de aanschaf van nieuwe instrumenten.

Festival Overvloed, georganiseerd door Architectuurcentrum Rondeel ter afsluiting van het project Ruimte voor de Rivier, kreeg 2.500 euro van het Cultuurfonds.

Dante

De Vereniging Dante Alighieri kon met 1.000 euro de tentoonstelling Dante 750 vormgeven en Stichting Deventer Verhaal kreeg 1.500 euro om het festival 'De 24 uur van Geert Groote' mede te financieren.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van 2015 in totaal aan 47 projecten een financiële bijdrage toegekend.

Samen met de toewijzingen uit een aantal CultuurFondsen op Naam, werd in totaal een bijdrage van 115.450 euro toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming, monumentenzorg en natuur.

Lees meer over:
Tip de redactie