Deventer krijgt in 2016 mogelijk een stadsstrand aan de Worp-zijde van de IJssel.

Als het aan initiatiefnemer Koos Janssen ligt verrijst er in de lente een mobiel strand tussen de Wilhelminabrug en het pontje.

"Steeds meer Deventenaren en toeristen weten de prachtige IJssel te waarderen en gebruiken de uiterwaarden in de lente en zomer als plek om te recreëren, fietsen en wandelen", zegt Janssen. "Het ontbreekt Deventer op dit moment nog steeds aan de juiste voorzieningen bij de IJsselstrandjes, waar bewoners en bezoekers verkoeling zoeken."

Hier wil Koos vanaf de eerste zonnestralen van 2016 verandering in brengen. Binnen korte tijd behaalde zijn Facebookpagina, waar hij het concept en idee voor een stadsstrand heeft gelanceerd, al meer dan 4.250 likes. Hij ziet dit als digitale handtekeningen in deze tijd van social media.

Horeca

"Het stadsstrand moet een fijne plek worden voor eten, drinken en buitenrecreatie aan de IJssel", legt de initiatiefnemer uit.

Zijn concept zal onder meer bestaan uit laagdrempelige, maar kwalitatieve horeca, een vlonderterras, strandtuin voor de kleintjes en een fijne zonneweide. Het gaat om een pop-up-concept, dus de basis van stadsstrand wordt demontabel, mobiel en tijdelijk. Van april tot en met september is het plan.