Raalte haalt weer fietsen weg bij station

De gemeente Raalte haalt deze week weer verkeerd gestalte fietsen op bij het station in Raalte. Per keer worden er dertig tot veertig fietsen weggehaald.

Op deze manier wil de gemeente de stationsomgeving netjes en overzichtelijk houden.

Toen de gemeente dit moest opstarten, is er navraag gedaan bij enkele buurgemeentes. Daaruit bleek dat iedereen zijn eigen werkwijze heeft.

"Wij hebben toen besloten om het op deze manier te doen. Het is in een redelijke tijdpad uit te voeren, overzichtelijk wat hoeveelheden betreft en op de stations blijft het redelijk netjes en te overzien", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Per keer zijn er ongeveer twee gemeentemedewerkers 2,5 tot 3 uur bezig met het verwijderen van fietsen. Maar de eerste keer na de zomervakantie zijn ze minimaal het dubbele aan tijd kwijt.

Verkoop

"Dan blijven heel veel fietsen staan van studenten die klaar zijn met de opleidingen en de moeite niet nemen hun fiets op te halen", aldus de woordvoerder. De gemeente verkoopt de fietsen na enige tijd voor 5 euro per stuk.

"Het gaat om stationsfietsen die niet opgehaald worden en fietsen die wij ophalen naar aanleiding van meldingen van burgers en politie. Na drie maanden opslag mogen die weg." Het weghalen zorgt voor weinig klachten. "Soms wat gemopper van jeugd, maar dat kunnen we prima afhandelen."

Lees meer over:
Tip de redactie