Wandelaars zijn donderdagochtend van start gegaan bij de derde dag van de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D). Voor het eerst deze week kende de vierdaagse een regenachtige start. 

Het slechte weer weerhield de wandelaars er niet van het Sallandse landschap te doorkruizen. De fanatiekelingen lopen donderdag Luttenberg. Vrijdag, de laatste wandeldag van deze editie, loopt de SW4D naar Heeten.

Mensen die woensdag van deelname afzagen omdat er slecht weer verwacht werd, hebben een kans gemist, want het was prachtig wandelweer met zelfs nu en dan een zonnetje.

Er was genoeg te zien onderweg: van motorcross in het geoogste maisland tot wassen beelden die levend bleken te zijn als je ze aanraakte.

De deelnemers volgden routes over landgoederen zoals het Reelaar en Den Alerdinck. Het was volop genieten van de herfst met paddenstoelen en gekleurde bladeren.

Koeien

Waar het kon werd afgeweken van gebaande wegen en leidde de route door weilanden en zelfs door een loopstal met koeien. Dit alles tot verrassing van menige buurtbewoner die merkte op niet eerder ontdekt terrein te zijn.

Bij Het Hooge Huys op landgoed Old Heino vonden de wandelaars op de 30- en 40 kilometer-route een gastvrij onthaal in het restaurant en op het zonnige terras. 

De route van de 20 kilometer-wandelaars leidde door het centrum van Heino, waar alle terrassen bezet werden en een zomerse aanblik boden. Het aantal deelnemers ligt op 2.320.