De sokkel tegenover de Cees Wilkeshuisschool in Deventer, waarvan in 2009 een beeld werd gestolen, wordt komende vrijdag gebruikt voor een dansvoorstelling.

Marion van Veen van Studio DanZo heeft de voorstelling samen met leerlingen van de school opgezet.

Op de sokkel stond oorspronkelijk het beeld Muziek en dans van Job Goldenbeld. Het werk werd in 1968 geplaatst en in 2009 gestolen, waardoor er nu alleen nog een lege sokkel staat. Tijdens de voorstelling op 9 oktober komt in het kleine parkje tegenover de school aan de Johannes van Vlotenlaan het beeld weer tot leven.

De lege sokkel, het idee achter het beeld én de vorm van het beeld zijn uitgangspunt voor de voorstelling. De levende beeldentuin wordt om 14.15 uur feestelijk geopend. De leerlingen van de Cees Wilkeshuisschool hebben allerlei verhalen en bestemmingen bedacht voor de sokkel. Ook hebben ze aan hun ouders en grootouders gevraagd of zij zich het beeld nog kunnen herinneren.

Samen met Marion van Veen en dansers van DanZo maakten de kinderen een voorstelling waarin een beeldentuin feestelijk geopend wordt en waarin Muziek en dans op een heel andere manier zichtbaar wordt. Met het project wil de groep bestaande kunstwerken opnieuw onder de aandacht brengen.