De inzamelingsactie in de gemeente Dalfsen voor vluchtelingen heeft een paar honderd dozen levensmiddelen en hygiëneartikelen en een kleine 1.000 zakken kleding, dekens, slaapzakken en andere goederen opgeleverd. 

Secretaris Aart van Hoedt, van de Samenwerkende Hulporganisaties in de gemeente Dalfsen, laat weten blij verrast te zijn met de overweldigende hoeveelheid goederen die de actie in zo'n korte tijd heeft opgeleverd.

De inwoners van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld hebben drie dagen lang geld en goederen ingeleverd op drie inzamellocaties en vier supermarkten. Ook scholen en kerken in de gemeente Dalfsen deden mee met de spontane inzamelactie Vluchtelingen helpen.Nu!

Vrijwilligers

Tientallen vrijwilligers boden spontaan aan om te helpen met het inzamelen, sorteren en verpakken van alle goederen, zowel op de inzamellocaties als bij de supermarkten.

De vrijwilligers werken er momenteel hard aan om de goederen verder te sorteren en te verpakken. In week 42 staat het laden van de vrachtwagen naar Hongarije gepland. Vanuit Boedapest worden de goederen verspreid over de diverse vluchtelingenstromen, in en buiten Hongarije.

Kort hierna vertrekt de vrachtwagen met hulpgoederen naar Bulgarije, naar een lokaal vluchtelingencentrum.

Laatste actie

Op maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 oktober zal het laatste deel van de actie plaatsvinden bij Plus Bakker aan het Westeinde in Nieuwleusen. Daar kunnen de inwoners van Nieuwleusen en omgeving van 9.00 uur 's morgens tot 18.00 uur 's avonds extra levensmiddelen en hygiëneartikelen kopen en afgeven voor vluchtelingen in Hongarije en Bulgarije.