Een 56-jarige vrouw uit Deventer is schuldig bevonden aan het aanschaffen van goederen met illegaal verkregen geld.

De rechtbank in Zwolle heeft haar een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd.

In totaal zou de vrouw over een periode van vijf jaar zo'n 80.000 euro hebben uitgegeven aan diverse goederen, waaronder een Mercedes ter waarde van 50.000 euro. Dit terwijl de vrouw en haar man formeel gezien van een bijstandsuitkering leven.

De vrouw zou volgens de politie tijdens een doorzoeking van haar woning een duur dameshorloge hebben proberen weg te smokkelen. Het horloge, dat via een horlogemarktplaats als Chrono24 al snel zo'n 6000 euro zou opleveren, kon niet op legale wijze worden verantwoord.

Naast het horloge zou de vrouw onder andere onrechtmatig in het bezit zijn van verschillende meubelen en de Mercedes. Ook een aanhangwagen, diverse accessoires, een tas en een bandana zouden met illegaal geld zijn aangeschaft.

Gekregen

De vrouw geeft zelf als verklaring de spullen te hebben gekregen, niet zelf te hebben afgerekend of niet te weten wie ervoor betaald heeft. Ze kon geen vragen omtrent het inkomen van haar man beantwoorden en zegt niet bewust met illegaal geld te hebben gehandeld.

De 56-jarige Deventerse is niet de enige in Deventer die terecht staat voor het betalen met illegaal verkregen geld. Onlangs werden op het Boreelplein nog twee mannen van 23 en 27 jaar uit Schalkhaar opgepakt wegens het betalen met vals geld. Ook zijn er in de binnenstad regelmatig valse biljetten in omloop.