Burgemeester Andries Heidema loopt donderdag mee met de stille tocht door het centrum van Deventer die wordt gehouden voor de slachtoffers van de oorlogen in het Midden-Oosten.

Dat meldt de Ambassade van de Vrede Deventer, de organisatie achter de tocht. Ook wethouder Frits Rorink zal aanwezig zijn. De stille tocht wordt afgesloten met een 'stiltekring' op de Brink. 

In de stille tocht staan de verschrikkelijke gebeurtenissen in Syrië en haar buurlanden en de duizenden slachtoffers die daar vallen centraal. Maar ook de duizenden slachtoffers die omgekomen zijn in de Middellandse Zee, die gestikt zijn in auto’s of die in elkaar gezakt zijn van honger en uitputting.

Waxinekaarsje

Alle deelnemers aan de tocht en stiltekring worden verzocht een brandend waxinekaarsje in een jampotje mee te dragen en deze lichtjes later rond de brandende Amnesty International kaars te zetten.

De stiltekring zelf duurt twintig minuten. De stille tocht start om 18.30 uur op het Broederenplein, bij de Broederenkerk. De stiltekring begint om 19.00 uur bij de Wilhelminafontein op de Brink.