Het besluit van De Ambelt om te stoppen met speciaal onderwijs, maakt veel los. Inmiddels is er een Facebook-pagina en petitie opgezet om het onderwijs te behouden

De Ambelt, een grote scholengemeenschap voor speciaal onderwijs met 2.100 leerlingen en 606 medewerkers in Oost-Nederland, maakte vandaag bekend te stoppen met het speciaal onderwijs.

In Deventer heeft De Ambelt twee locaties: basisonderwijs op De Kroon en voortgezet onderwijs aan de Ludgerstraat.

Op de Facebook-pagina 'De Ambelt moet blijven bestaan!!!!' doen verschillende ouders hun verhaal. "Ik was vanmorgen volledig in shock! Mijn dochter gaat volgend schooljaar naar het VO en ik ben nu al bang dat zij een thuiszitter gaat worden. Ik ben echt compleet overdonderd", stelt een vrouw.

"Hoop echt dat het geen werkelijkheid wordt. Mijn zoon zit net dit schooljaar daar en het gaat daar goed, op reguliere school ging het niet meer. En dan nu dit nieuws, slaat in als een bom! Ben hierdoor erg verdrietig, weet niet goed wat ik moet doen", vertelt een andere ouder op de pagina.

Woensdag werd bekend dat De Ambelt houdt op te bestaan. De school met vijftien vestigingen in het midden en oosten van het land gaat een groot deel van haar 2.100 leerlingen onderbrengen in het reguliere onderwijs.