Er is weinig animo voor een natuurbegraafplaats op een landgoed in Bathmen. Bewoners lieten tijdens een bijeenkomst hun ongenoegen zien.

Dat meldt RTV Oost donderdag.

Stichting IJssellandschap wil een natuurbegraafplaats maken op het landgoed 't Hemeltje aan de Paalmansweg. Het oorspronkelijke plan was dat er ruimte gemaakt moest worden voor zesduizend graven.

Positief was de gemeente Deventer over het idee, maar zij stelde wel de voorwaarde dat er draagvlak nodig is bij de bevolking. Ook tijdens de gemeentelijke bijeenkomst blijkt dat meerdere politieke partijen vraagtekens stellen bij het plan.

De stichting wil alle betrokkenen uitnodigen om te kijken bij de mogelijke begraafplaats. "Onbekend maakt onbemind", aldus projectleider Rob te Wierik. "Als nu iedereen eerst eens kijkt waar we over praten, dan kunnen we zinvol de discussie aangaan."

Er is een half jaar uitgetrokken voor de stichting om de plannen verder uit te werken, daarna kan de gemeente een definitieve beslissing maken of de natuurbegraafplaats er wel of niet kan komen.