De Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum En Meer (SESEM), NV Bergkwartier, Bax Projectontwikkeling en de Deventer Schouwburg hebben een plan ontwikkeld om een nieuw speelgoedmuseum te huisvesten in de Deventer binnenstad.

 

​De vier voorstellen voor een nieuw speelgoedmuseum in Deventer worden op woensdag 9 september gepresenteerd aan de gemeenteraad.

SESEM ziet de huidige bibliotheek als ideale locatie, terwijl NV Bergkwartier de Mariakerk als goede mogelijkheid aandraagt. Bax wil voormalig school Alexander Hegius ombouwen tot museum en ook de huidige locatie van het Filmhuis, bij de Deventer Schouwburg, wordt genoemd.

De gemeenteraad heeft voor het zomerreces nog geen knoop kunnen doorhakken over de toekomstige locatie van het huidige speelgoedmuseum. Daarvoor wilde de raad eerst met behulp van de auditcommissie en een externe deskundige een goed (vooral financieel) inzicht krijgen in de diverse voorstellen van ‘de partners in de stad’.

Alle vier de voorstellen worden op woensdag 9 september ‘ter beeldvorming’ door de vier groepen gepresenteerd aan de raad. Dat gebeurt vanaf 19.00 (tot 21.00) in brasserie De Lindeboom in Schalkhaar waar de gemeenteraad haar vergaderingen houdt. Het is een openbare bijeenkomst.