Wouter Doeven mag mee met School at Sea. De 15-jarige Deventenaar heeft deze week te horen gekregen dat een plekje op de boot voor hem is gereserveerd. Zes maanden naar school op een enorm zeilschip is wat hem nu te wachten staat.

School at Sea is een concept waarbij scholieren onder begeleiding van docenten hun normale schoolwerk doen en dit toepassen in de praktijk. Een reis van zes maanden die moet bijdragen aan de ontwikkeling van talenten en leiderschapskwaliteiten.

“Ik kwam het ergens tegen en werd enthousiast”, vertelt de jonge Deventenaar. “Toen ik het aan mijn moeder vertelde, vroeg ze ‘wil je anders niet mee?’. Dat leek me inderdaad wel wat en dus ben ik me verder gaan inlezen.”

Bijzondere ervaring

Doeven kwam erachter dat School at Sea een bijzondere ervaring voor hem in petto had. “Het is heel wat anders dan een ‘normale’ school. Daar doe je bijna iedere dag hetzelfde. Dat wordt een beetje saai.”

De 32 School at Sea’ers gaan drie dagen per week van 8.00 tot 18.00 uur naar school, moeten daarnaast drie dagen werkzaamheden verrichten op het schip en zijn één dag vrij.

“Je leert er zo ook veel over het zeilen”, vertelt Doeven, die naar eigen zeggen het verschil tussen bakboord en stuurboord nog niet weet. “Maar dat zou het speciale er misschien ook wel vanaf halen. Nu is het extra speciaal.”

Sponsoren

Doeven is nog altijd op zoek naar sponsoren die zijn avontuur mede mogelijk willen maken. School at Sea vraagt namelijk van iedere deelnemer 20.983 euro schoolgeld. De Deventenaar is daarom aangewezen op donaties en sponsoren die hun naam willen verbinden aan zijn avontuur.

De scholier haalde tot nu toe 2.100 euro op. “Ik hoop dat bedrijven me willen helpen. In ruil daarvoor kunnen ze hun vlag laten hijsen op het schip en krijgen ze aandacht op mijn blog”, aldus Doeven, die inmiddels zo’n duizend euro bij elkaar heeft gesprokkeld. “Daar komt nog wel wat bij, maar ik ben er helaas nog lang niet.”