Bert Wagendorp komt op vrijdag 25 september naar Raalte. De schrijver van de bestseller Ventoux is op uitnodiging van Wielervereniging CRT aanwezig bij de filmvertoning van zijn boek.

Na afloop van de film gaat hij met de kijkers in gesprek over zijn boek, de film, en over de wielerpassie die hij deelt met de CRT-leden.

De vertoning op 25 september is tot stand gekomen door een samenwerking tussen CRT en Filmhuis Raalte. Het Filmhuis nam het initiatief tot de samenwerking, CRT ging daar gretig op in door Wagendorp te benaderen.

Vriendenclub

Het boek en de film ‘Ventoux’ vertellen het meeslepende verhaal over een groep getrouwe vrienden, die de passie voor wielrennen delen. Tot tweemaal toe, eerst in hun jeugd, daarna als vijftigers, beklimmen ze gezamenlijk de Mont Ventoux. Het is een verhaal over wielrennen, maar vooral over een vriendenclub, en wat er gebeurt als zich daarbij een jaloersmakende mooie vrouw voegt.

De werving voor de film is eerst uitgezet onder leden van CRT. Dat leverde een vrijwel volle zaal op van wielerliefhebbers. Deze voorkeurspositie voor CRT-leden eindigde 31 augustus, zij kunnen zich daarna ook niet meer opgeven.

Kaarten

Er is nog een klein aantal kaarten beschikbaar, deze worden vanaf 1 september beschikbaar gesteld aan de vrienden van het Filmhuis, onder het motto: wie het eerst komt, het eerst maalt. Vanwege de komst van Bert Wagendorp betalen alle kijkers zes euro voor de filmvoorstelling van 25 september, ook zij die lid zijn van het Filmhuis.

De film wordt nog een tweede keer gedraaid, op 2 oktober. Die tweede maal is de film opgenomen in het reguliere programma van het Filmhuis. Hiervoor gelden de normale tarieven van 4,50 euro voor Filmhuisvrienden en 6 euro voor anderen. Beide malen begint de film om 20.00 uur en is de zaal open vanaf 19.30 uur.