Go Ahead Eagles heeft het derde opeenvolgende duel gewonnen. In de Adelaarshorst werd Achilles '29 met 3-2 verslagen.

Lange tijd leek dat wederom met ruime cijfers te gaan gebeuren. Binnen vijftig minuten was het duel namelijk al beslist. Vervolgens ging de ploeg van Demmers in een paar versnellingen lager spelen, waardoor de rood-gelen het nalieten om de score op te krikken en Achilles de kans kreeg om aan te sluiten.

Op één noodgedwongen wissel na verscheen Go Ahead Eagles in een ongewijzigde basisformatie aan de aftrap tegen Achilles’29. Mohamed Hamdaoui moest vanwege een ernstige kruisband blessure vanaf de tribune toekijken, waardoor Chris David voor het eerst in de basis mocht beginnen.

Voordat er werd afgetrapt werd er stil gestaan bij het overlijden van clubicoon Cees van Kooten. De all-time clubtopscorer van Go Ahead Eagles kreeg een minuut applaus en een staande ovatie van een volle Adelaarshorst als dank voor al zijn daden.

Kippenvel

Na het kippenvelmoment dat het publiek bij elkaar wist te creëren wilde de wedstrijd slecht ontbranden. Niet dat Go Ahead Eagles slecht voetbalde, maar de ploeg van Demmers had in eerste instantie moeite met het creëren van een echte scoringskans.

Na een dik kwartier zorgde Teijsse voor het eerste moment van opwinding. Een afstandsschot van de linksback werd met moeite gepareerd door doelman Ter Wielen.

Ruim tien minuten later was het wel raak. Na een mooie combinatie met Duits rondde De Kogel doeltreffend af. Het betekende voor de spits alweer zijn vierde doelpunt, waardoor hij het aantal treffers van Kolder en Plet samen van heel vorig seizoen al na vier wedstrijden evenaarde.

Amper bijgekomen van het eerste doelpunt konden alle toeschouwers in de Adelaarshorst al weer in de benen nadat Schenk de 2-0 binnen kopte uit een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk.

Penalty

Binnen no-time had Go Ahead Eagles een riante voorsprong te pakken, maar de ploeg liet het na om het duel al voor rust helemaal te beslissen. Van Ewijk en Rijsdijk verzuimden echter om de marge te vergroten. Na een mooi passje van David werd Van Overbeek onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar dat koste Achilles wel een penalty. De Kogel pakte het cadeautje koelbloedig uit.

Met de drie punten in de tas was de stemming opperbest in de Adelaarshorst en af en toe ging de trukendoos op het veld open. Wel moesten er nog twee tegentreffers van Hielke Penterman geïncasseerd worden en dat zal de defensie toch irriteren. In de eerste vier duels slaagde doelman Cummins er namelijk slechts één keer in om zijn doel schoon te houden.