De Salland-Twentetunnel aan de N35 bij Nijverdal  gaat zaterdag officieel open voor verkeer. De tunnel moet de druk op het verkeer in Nijverdal bij het knooppunt van de N35 verminderen.

Zaterdagochtend staan er allerlei festiviteiten op het programma rondom de opening. Vanaf 11.00 uur gaat een optocht van kinderen met versierde fietsen door de tunnel. Daarna volgt een optocht van bijzondere voertuigen. Dat meldt de gemeente Hellendoorn.

Na een "kleurrijke, energieke en spetterende show" volgt de officiële opening uitgevoerd door burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland Joke Cuperus en commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten.

Pas als de tunnelbuizen zijn opgeruimd, wordt de tunnel vrijgegeven voor het reguliere verkeer. Dat zal in de loop van de middag zijn. De activiteiten zijn te zien vanaf de schuine loop- en fietsverbinding en de stationstraverse.

Gecombineerd

De Salland-Twentetunnel is een gecombineerde tunnel voor auto- en treinverkeer. In april 2013 reden de eerste treinen al door de tunnel.

Eind 2014 bleek dat de ICT-systemen van tunnel nog niet goed communiceerden met de ict-systemen van de verkeerscentrale in Wolfheze. Daarom werd besloten om de openstelling van de tunnel uit te stellen.