Tijdens een massale vechtpartij in het centrum van Ommen zijn woensdagavond- en nacht rake klappen gevallen.

Tientallen jongeren gingen met elkaar op de vuist, waarbij tafels, stoelen en fietsen door de lucht vlogen. Een aantal van de relschoppers liep verwondingen op.

Een ooggetuige stelt dat artiesten van het circus een aandeel hadden in de vechtpartij. "Zo, net een nachtelijke voorstelling gezien op de markt in Ommen. Het was interactief en iedereen kon deelnemen. De artiesten met knuppels en de toeschouwers met terrasstoelen. Nee, ik kan iedereen het circus afraden."

De hele avond was de sfeer in Ommen al grimmig. Bij een horecagelegenheid aan De Markt zouden aan het begin van de avond al twee bezoekers geboeid zijn afgevoerd. Een medewerker wilde er niet veel over kwijt maar liet wel weten dat het "één groot zaakie" was.

Knuppels

's Nachts escaleerde de situatie voor een ander café. Een busje met buitenlands kenteken reed Ommen binnen en stopte. Een groep jongeren, bewapend met knuppels, stapte uit en ging de strijd aan met de al aanwezige relschoppers.

Volgens De Stentor zijn er geen aanhoudingen verricht, maar verwacht de politie dat in de loop van donderdag, en later deze week, nog wel aanhoudingen zullen volgen.