Het Lemelerveldse Sukerbietenfeest is woensdag weer van start gegaan. Het jaarlijkse evenement begon traditiegetrouw met een rommelmarkt en een braderie. 

 

De eerste mensen waren al om 7.00 uur op zoek naar een plekje op de braderie. 

Volgens een marktverkoper kon "het feest niet beter beginnen met deze prachtige omstandigheden", doelend op de zon die de hele dag volop scheen. 

Vorig jaar deed op de braderie de kunstmarkt haar intrede. Vanwege het grote succes was er ook dit jaar weer een plekje ingericht voor kunstenaars uit de omgeving. Kunstenaars uit onder meer Lemelerveld, Dalfsen en Heino presenteerden hun creaties naast de feesttent. 

Veiling

In de feesttent zelf was er plaats voor de populaire vaste formule, de Ludieke Veiling. Onder leiding van veilingmeesters Kogelman en Westemeijer zijn tal van spullen voor het goede doel verkocht. De veiling bleek opnieuw een groot succes. 

Mensen gingen naar huis met bijvoorbeeld een wedstrijdshirt van voetballer Maikel Kieftenbeld, een waardebon voor een wedstrijdbezoek aan Birmingham City of een zitmaaier. De opbrengst ging dit jaar naar het Ronald McDonald Kinderhuis.

Het Sukerbietenfeest duurt nog tot en met 9 augustus en is, met uitzondering van de zaterdagavond, gratis te bezoeken. Donderdag staat het spectaculaire zeskamp op het programma.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp