Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met doelman Theo Zwarthoed. De 32-jarige Volendammer komt transfervrij over van FC Volendam en tekent voor twee seizoenen in Deventer.

"Een nuchtere, harde werker." Zo omschrijft Theo Zwarthoed zichzelf op de digitale thuishaven van Go Ahead Eagles. "Ik geef echt altijd honderd procent. Bovendien breng ik de nodige ervaring met me mee."

Zwarthoed debuteerde in het seizoen 2001/2002 in het betaalde voetbal, in het shirt van AZ. Na periodes bij Excelsior, RKC Waalwijk, FC Volendam en De Graafschap, streek de keeper vorig seizoen opnieuw neer bij FC Volendam, de club waar hij opgroeide. Met 'het andere Oranje' werd hij vijfde in de Jupiler League.

Trainer Dennis Demmers kijkt uit naar de samenwerking met de 32-jarige doelman. "We hebben gezocht naar een ervaren doelman. Dat hadden we nodig in onze selectie. Theo kent de Jupiler League door en door en ook daarin kan hij erg belangrijk zijn."

"Zijn keeperskwaliteiten kennen we, maar in de gesprekken kwam hij ook over als een ontzettend gemotiveerde prof, die alles wil geven voor de club. Kortom: we zijn blij dat hij voor Go Ahead Eagles heeft gekozen", aldus Demmers.