Op de camperplaats bij het station in Dalfsen is zondagochtend een camper afgebrand. De camper van een stel uit Emmeloord vatte halverwege de ochtend vlam.

Mede-kampeerders uit de andere campers hoorden rond tien over tien een knal uit de camper van hun buren komen. Meteen daarna kwamen de man en de vrouw naar buiten en stond de wagen in lichterlaaie.

Een stel uit Kampen, dat ook op de camperplaats verbleef, ging de brand met twee brandblussers te lijf. Hierdoor waren de vlammen grotendeels gedoofd, wat niet betekende dat de schade beperkt bleef. De camper is volledig afgeschreven door de brand. De brandweer van Dalfsen kwam met spoed ter plaatse en nam de bluspoging over.

Twee gasflessen en twee campinggasflesjes werden naar buiten gehaald om ontploffingsgevaar te voorkomen. Toen met een warmtebeeldcamera vast werd gesteld dat er geen brandende resten meer aanwezig waren, kon de wagen geventileerd worden.

Voor de bewoners kwam een ambulance ter plaatse vanwege rookinhalatie, maar dit viel gelukkig mee en de ambulance kon snel weer retour. De dertig jaar oude Fiat 280 moest afgesleept worden.