Deventer heeft ook de komende twee jaar een eigen dichter. Tijdens het poëziefestival Het Tuinfeest maakte wethouder cultuur Robin Hartogh Heys bekend dat Johanneke ter Stege (25) het ambt van Deventer dichter gaat vervullen. 

Zij volgt Herman Posthumus Meyjes op, hij was de afgelopen twee jaar Deventer dichter.

De Deventer dichter becommentarieert bijzondere momenten met poëzie. Iedere Deventer dichter doet dat op geheel eigen wijze. Uit het selectierapport van de adviescommissie:

"Haar poëzie kenmerkt zich, evenals haar andere kunstuitingen, door een open en onderzoekende blik en een verrassende onderwerpskeuze.", blijkt uit het selectierapport van de adviescommissie.

"Met haar gevoelige en tegelijk zelfbewuste jeugdige verschijning zal ze ook jongeren kunnen boeien en inspireren. Deventer verdient een stadsdichter met zo’n talent, dat ook de harten van de adviescommissie heeft gestolen", prijst de commissie.

De adviescommissie is blij dat Ter Stege het dichterschap heeft aanvaard. De commissie bestaat uit: Wethouder Robin Hartogh Heys (voorzitter), Jos Paardekooper, Heleen Bosma, Koen Boswinkel en Rolph van de Wouw.