Raalte plaatst grote schermen tijdens het laatste concert van rockband Normaal tijdens Stöppelhaene. Daarmee wil het festival het publiek een alternatief te geven als het op de Domineeskamp vol is.

De schermen komen tegenover het oude postkantoor aan de Westdorplaan. Het concert in Raalte is het laatste gratis optreden van Normaal tijdens het einde van de 'Veldtochten' van de Achterhoekers.

Eerder werd bekend gemaakt dat er achter de schermen koortsachtig aan veiligheidsscenario's gewerkt wordt. Waarschuwingsborden aan de grenzen van Raalte voor als het vol is, extra sluizen voor hulpdiensten, een voetbalteam uit Dalfsen dat de ordebewaking gaat helpen, behoren tot de maatregelen.

Organisatie, gemeente en politie zijn nog niet uit de precieze uitvoering van de maatregelen, maar dat ze zich op een massale toeloop voorbereiden is wel duidelijk.

Toen de band Dalfsen aandeed werd daags van tevoren al rijkelijk met stro gestrooid. Er vatte zelfs een auto vlam.

Horeca

De Raalter horeca probeert ook een graantje mee te pikken van de toeloop van al die veel bierdrinkende mensen. Zij willen graag grote schermen in het centrum van Raalte plaatsen. Als het dan vol is op de Domineeskamp, hoeft het publiek niet naar een ander groot maar verder leeg terrein, ze kunnen ook het centrum in.

Of die schermen er komen, is nog onderdeel van de gesprekken.