Het bestuur van de Oud Hollandse Markt in Lemele is boos op de gemeente Ommen. De organisatie wil meer geld zien van de gemeente voor het organiseren van de zomerse markten. 

Het bestuur vindt het oneerlijk dat winkeliers in Ommen wel financiële steun ontvangen, terwijl de financiering voor de Oud Hollandse Markt een stuk lager ligt. "Zij krijgen voor vier koopzondagen 3.000 euro van de gemeente", zo laat het bestuur van het evenement weten. 

De organisatie zegt dat het organiseren van de zomerse oude ambachtenmarkt steeds lastiger wordt, vanwege de toenemende kosten. "We krijgen van de gemeente Ommen 1.250 euro voor het houden van zes markten op de woensdagavond. Daar komt in Lemele tijdens de zomervakantie traditioneel veel publiek op af.

"Met vrijwilligers houden we de Oud Hollandse Markt nog in stand, maar de rek is er absoluut uit. Er moet geld bij, maar Ommen weigert de subsidie te verhogen", zegt de organisatie. 

De Oud Hollandse Markt in Lemele bestaat al 46 jaar. Dit jaar is de oude ambachtenmarkt nog te bezoeken op de woensdagavonden tot 12 augustus van 18.30 tot 21.30 uur.