Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort verloopt de komende dagen met horten en stoten. Op zondag kunnen reizigers alleen in de treinen stappen die tussen Zwolle en Kampen rijden.

Het overige treinverkeer van en naar Zwolle ligt helemaal stil. De dagen erna blijft het rommelig op het spoor tussen Zwolle en Amersfoort. De NS zet dan bussen in.

In Zwolle wordt zondag de loopbrug over de sporen weggehaald. Deze is overbodig geworden door de aanleg van de nieuwe spoortunnel. Hierdoor rijden er alleen treinen tussen Zwolle en Kampen.

Ook vanaf woensdag rijden de treinen op het traject tussen Zwolle en Amersfoort maar mondjesmaat. Zo ligt het verkeer op woensdag en donderdag plat tussen Putten en Nunspeet.

Harderwijk

De dagen erna, in de eerste weekeinde van augustus, rijden tussen Amersfoort Schothorst en Nunspeet geen treinen, zegt NS. Op station Harderwijk komen twee onderdoorgangen.

In Amersfoort past het spoorbedrijf de bovenleiding van het spoor aan. Hier wil Rijkswaterstaat ter hoogte van de A1 over het spoor een nieuw viaduct bouwen. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van één tot drie kwartier.