Zaterdag worden stevige regen- en onweersbuien verwacht in Salland. Ook kan het tijdelijk gaan stormen.

Juist terwijl het voor veel mensen vakantie is, wordt het onstuimig. Voor campinggasten is het zaak om de tenten goed te controleren. Ook raadt MeteoGroup aan om zaterdag niet met een caravan op pad te gaan.

De kans dat takken gemakkelijk van de boom af kunnen waaien is ook aanwezig, aangezien de bomen nog vol zitten met blad.

De oorzaak van het slechte weer is een lagedrukgebied dat op weg is naar Nederland en deze vrijdag al zorgt voor een toename in de bewolking. Vrijdagavond en -nacht schuiven vanuit het zuidwesten de eerste stevige buien over het land, lokaal met onweer. Het kan in de nacht van vrijdag op zaterdag soms flink plenzen.

Wind

Zaterdagochtend trekt de wind fors aan, die is tegen die tijd gedraaid naar het noordwesten. Het windveld verplaatst zich geleidelijk van het zuidwesten richting het noordoosten.

Ook in het binnenland worden bij buien windstoten verwacht van 75 tot 80 kilometer per uur. Daarbij valt een heel aantal pittige regen- en onweersbuien. De temperatuur komt niet uit boven de 19 graden.

In de loop van de avond verlaten de buien via Groningen het land, klaart het wat op en neemt ook de wind langzaam af.

Zondag

Zondag krijgt Salland te maken met rustiger weer. De wind neemt af (kracht 3) en de zon laat zich, tussen de bewolking door, zien. In de avond gaat het opnieuw regenen. Met een temperatuur van 21 graden is het zondag wel iets warmer.

Maandag staat volgens weeronline opnieuw in het teken van wind en stevige buien met daarbij ook kans op onweer. De temperatuur komt opnieuw niet boven de 19 graden uit. De dagen daarna herstelt het weer zich vermoedelijk.

Bekijk hier de actuele weerssituatie