Booijink Veevoeders wil de fabriek in Luttenberg, die flinke schade opliep bij de brand eind juni, herbouwen in Luttenberg. 

Uit onderzoek blijkt bovendien dat alles naar behoren werkte tijdens de brand en er geen menselijke fouten zijn gemaakt waardoor de brand is ontstaan.

"Ons streven is dat de fabriek in Luttenberg wordt voortgezet en dat wij daar weer kunnen draaien als voorheen. 'Booijink' en Luttenberg zijn voor ons toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar liggen de wortels en vanuit daar is er vier generaties lang hard gewerkt en gebouwd om te kunnen maken wat 'Booijink' nu is."

"Wij zijn over de voortzetting van de fabriek in Luttenberg positief gestemd, al beseffen wij ook dat het nu nog te vroeg is om deze keus definitief te kunnen maken", aldus Booijink.

Booijink: "Op dit moment zijn wij in gesprek met onze verzekeraar over de precieze omvang van de schade. Dat luistert nauw en kost veel tijd. De verwachting is dat de balans aan het eind van deze maand kan worden opgemaakt", laat Paul Booijink weten.