In een boerderij aan de Tolhuisweg in het buitengebied van Raalte is een onderduikplek gevonden uit de Tweede Wereldoorlog.

Het pand wordt op dit moment verbouwd, waardoor de ruimte aan het licht kwam. De verborgen ruimte bevond zich boven een kast tussen de slaapkamer en de keuken. Het is alleen bereikbaar vanaf de zolder door enkele planken uit de vloer te halen.

De vondst van de ruimte was niet geheel onverwachts volgens DalfsenNet. Volgens een familielid van de koper van de boerderij had de vorige eigenaar al verteld over de ruimte, die zonder verdere aanwijzingen alleen niet te vinden was. De ruimte gaat door verbouwing echter wel verloren.

Hongerwinter

"De vorige eigenaar had ons er over verteld, maar helaas konden wij die niet zonder verdere aanwijzingen vinden. Hij heeft hierover nooit veel informatie van zijn vader los kunnen krijgen, die sprak hier nooit over. Er blijken onderduikers in te gezeten hebben tijdens de Hongerwinter, onder andere uit Limburg. Het was een zeer kleine, maar vooral veilige ruimte die nooit is ontdekt door de Duitsers", zegt de koper van het huis tegen DalfsenNet.